Nešťastný gól, sporná penalta a spousta neproměněných šancí na naší straně! Račiněves - TJP 2:0!

Račiněves/ V nedělním utkání nastoupili naši fotbalisté na půdě Sokola Račiněves. Úvodních dvacet minut byla naše hra špatná a tempo zápasu diktoval domácí Sokol, gólově však tuto převahu nezužitkoval. Poté se do hry dostali také naši fotbalisté, vytvářeli si šance, ale ani Sedlák, Holub nebo Vondráček nedokázali skorovat. První poločas spěl za vyrovnané hry ke svému konci, avšak ve 43. minutě přišla hrubka našeho golmana Podaného. K brance se snesl z nějakých 25 metrů balon, Podaný ho mohl lehce sebrat, ale namísto toho mu propadl mezi nohama a domácí forward balon dotlačil do prázdné branky. Hůře bylo ale o dvě minuty později. Hlavní rozhodčí nařídil proti našemu mužstvu pokutový kop, který byl sporný stejně tak jako předchozí dva v utkání s rovenským Podřípanem. Pokutový kop byl nařízen za údajnou ruku. Žluté karty za protesty viděli Kamil Fousek a Petr Minařík. Golman Podaný si na míč při exekuci penalty sáhl, balon však do branky zapadl a domácí Sokol vedl šťastně po prvním poločase 2:0! Ve druhém poločase chtěli naši fotbalisté co nejdříve snížit vedení domácích. Začal tak festival neproměněných šancí na naší straně. Nejblíže brance byl Tajč, Šrámek, Vondráček, Průcha nebo střídající Stuchlý L., ale ani jeden z těchto hráčů nedokázal vsítit branku stejně jako Holub, který zastupoval v roli kapitána zraněného Šestáka. Právě Holub měl nejvíce možností ke skorování po krásných pasech za obranu od Fouska. Vždy ale ztroskotal na domácím golmanovi a tak zápas skončil 2:0 pro domácí Sokol.

I přes prohru jsme podali zase o něco lepší výkon, pokud na něj navážeme a ještě přidáme, tak musíme příští kolo doma rezervu Libochovic porazit. V utkání je nutno pochválit hlavně obranu, která odehrála jedno z nejlepších utkání a ulehčila golmanu Podanému práci. Naopak věřme, že se nám podaří získat více fotbalového štěstí při našich šancích. A také, že případné penalty proti nám už budou regulérní.

Sokol Račiněves - TJ PODBRADEC 2:0 (2:0)

Sestava: Podaný Václav - Průcha Jiří, Fousek Kamil, Minařík Petr, Richtr Václav - Vondráček Jakub, Richtr Josef, Šulc Pavel - Holub Václav (C), Tajč Filip - Sedlák Jan

Náhradníci: Stuchlý Lukáš, Stuchlý Milan, Jáchymstál Petr, Šrámek Ondřej, Martiš Vlastimil

Absence: Krnáč Marcel, Šesták Ladislav, Škobis Michal, Kajetán Filip, Izera Petr